פתוח תמיד
פטרה, המכונה גם "עיר הוורדים" בשל צבע אבן החול שלה, היא עיר היסטורית וארכיאולוגית השוכנת בדרום ירדן. פטרה, שהוקמה כבר במאה ה-4 לפני הספירה, שימשה כבירת הממלכה הנבטית העתיקה. הנבטים היו שבט ערבי שהצטיין במסחר, וחצב את עירם המפוארת ממצוקי אבן החול שמסביב. מיקומה האסטרטגי של פטרה לאורך נתיבי מסחר חשובים המחברים בין חצי האי ערב, מצרים והעולם הים תיכוני אפשר לממלכה הנבטית לפרוח.
פטרה ידועה בעיקר בזכות הארכיטקטורה המשוכללת החצובה שלה ומערכת ניהול המים המתוחכמת שלה, שהייתה חיונית לקיום החיים בסביבה המדברית הצחיחה. העיר ננטשה בהדרגה לאחר הסיפוח הרומי בשנת 106 לספירה, ולאחר מכן ספגה נזק משמעותי מרעידות אדמה. עד המאה ה-7 לספירה, פטרה נשכחה ברובה על ידי העולם המערבי עד שהתגלתה מחדש בשנת 1812 על ידי החוקר השוויצרי יוהאן לודוויג בורקהרדט.
הכניסה לפטרה היא דרך ערוץ צר ומתפתל המכונה ה-Sik, המוביל אל המבנה האייקוני ביותר של העיר, אל-חז'נה, או האוצר. האוצר הוא חזית מדהימה, מגולפת בצורה מורכבת, המתנשאת לגובה של למעלה מ-40 מטרים (131 רגל). מאמינים שהוא נבנה במאה ה-1 לפני הספירה כקבר למלך נבטי, אם כי תפקידו המדויק נותר נושא לוויכוח בין חוקרים.
מבנים בולטים נוספים בפטרה כוללים את המנזר (עד-דיר), הקברים המלכותיים, המקדש הגדול ורחוב החזיתות. העיר כוללת גם מערכת מורכבת של סכרים, בורות ואמות מים, ששימשו לאיסוף ואגירת מים משיטפונות עונתיים.
בשנת 1985, פטרה הוגדרה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו בשל ערכו האוניברסלי יוצא הדופן, ההישגים האדריכליים והמשמעות ההיסטורית שלה. מאז הפך האתר לאטרקציה תיירותית מרכזית בירדן והוצג במספר רב של סרטים וסרטים דוקומנטריים, כולל אינדיאנה ג'ונס המפורסם ומסע הצלב האחרון.
המבקרים בפטרה יכולים לחקור את העיר העתיקה ברגל, בסוס או בגמל. יש לא מעט סיורים מודרכים, המציעים תובנה על ההיסטוריה העשירה והפלאים הארכיטקטוניים של הציוויליזציה הנבטית. החוויה של הליכה דרך ה-Sik עד ל"אוצר" היא באמת בלתי נשכחת, מה שהופך את פטרה ליעד חובה עבור מטיילים המתעניינים בהיסטוריה, ארכיאולוגיה ויופי טבעי.